MENU

Concertposter Groep ’78 zingt!

Zoals ik eerder al schreef in mijn terugblik van 2017 was het posterontwerp -dat ik mocht maken voor het kerstconcert van Groep ’78 zingt!- mijn grootste creatieve uitdaging van afgelopen jaar.

Sinds een aantal jaren mag ik voor Groep ’78 zingt! de verschillende communicatieuitingen ontwerpen. Dat kunnen flyers of banners zijn, maar ook eens per jaar de poster voor het concert. Hierbij mag ik me helemaal creatief uitleven zolang het verhaal, de titel en basisgegevens (datum, tijd en plaats) van het concert maar terug komt in de poster.

In 2017 was het concert in kerststemming en in sfeer a la het tv-programma De wereld draait door. In het verhaal ging vanalles mis; de kerstman was kwijt, de rendieren op hol geslagen en er was een elvenstaking. De studio werd uiteindelijk crisiscentrum van waaruit diverse deskundigen hun verhaal kwamen doen. Uiteindelijk kwam natuurlijk alles weer goed.

Omdat het verhaal zich in de sfeer van DWDD afspeelde, wilde ik dit ook graag laten terugkomen in de poster. De wereldbol en rode elementen zijn hier onder andere een onderdeel van. Daarnaast heb ik de verschillende bekende gebouwen rond de wereld toegevoegd als aanvulling op het verhaal. Als laatste moest het kerstgevoel nog worden in het geheel, natuurlijk met de kerstman, maar ook de donkerblauwe kleur en ijssterren helpen dit gevoel te versterken.


Deel dit bericht: